Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Apspriešanai nodots Gulbenes novada pašvaldības jauno ielu tirdzniecības noteikumu projekts

Foto: no “Dzirksteles” arhīva

Līdz 22.oktobrim iedzīvotāji ir aicināti Gulbenes novada pašvaldībai paust viedokli par saistošo noteikumu projektu “Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība un pakalpojumu sniegšana publiskās vietās un piešķirts tirgus statuss Gulbenes novadā”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mērķis ir noteikt vienotu kārtību tirdzniecības dalībniekiem vai tirdzniecības organizatoram. Visiem ar pašvaldību ir jāsaskaņo tirdzniecības vietas iekārtošana, saņemot atļauju ielu tirdzniecībai. Tāpat ar pašvaldību ir jāsaskaņo arī ielu tirdzniecības organizēšana, nodrošinot kārtību. Pašvaldība arī ir tā, kura nosaka nosacījumus, kad tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanu. Pašvaldība arī var noteikt šādas maksas pieļaujamo apmēru, ja ielu tirdzniecība tiek organizēta pašvaldības īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošajā nekustamajā īpašumā. Pašvaldība nosaka tirgus statusa piešķiršanas un atcelšanas kārtību, kā arī tirgus noteikumu saskaņošanas kārtību.

Stājoties spēkā jaunajiem pašvaldības saistošajiem noteikumiem, spēku zaudēs 2011.gada 24.marta saistošie noteikumi “Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Gulbenes novadā”.

#SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Dzirkstele”. Publikācija tapusi projektā “Mans pagasts, mana pilsēta” sadarbībā ar laikrakstiem “Staburags”, “Zemgales Ziņas”, “Bauskas Dzīve”, “Ziemeļlatvija”, “Alūksnes un Malienas Ziņas” un “Latvijas Avīze”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet