Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Dzērveņu ķīselis ar pienu

Foto: Brigita Skaistkalne

● Dzērvenes – 100–200 g,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● cukurs – 50 g,

● ūdens – 400 ml,

● kartupeļu ciete – 30 g,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● citrona miziņa,

● vaniļas cukurs.

Šādu gardumu, atkarībā no pievienotā cietes daudzuma, iespējams pagatavot gan šķidrāku un ar kādu krēmu vai putukrējumu ēdamu, gan arī biezāku – ar pienu ēdamu.

OGAS NOSKALOJU, katliņā tās ar kartupeļu stampiņu saspaidīju, tad pārlēju ar ūdeni un uzvārīju. Pēc tam izkāsu, sulu lēju atpakaļ katliņā, piebēru cukuru, pievienoju citrona miziņu un vaniļas cukuru. Piemaisīju arī aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti (bieza ķīseļa pagatavošanai parasti to lieku četras ēdamkarotes uz litru šķidruma, bet, ja ķīseli vēlos tikai iebiezināt, pietiek pat ar vienu ēdamkaroti cietes) un visu uzvārīju. Ķīseli lēju traukā, pārkaisīju ar cukuru un atdzesēju. Šoreiz to ēdu ar pienu. Gardi un veselīgi.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.