● Dzērvenes – 100–200 g,
● cukurs – 50 g,
● ūdens – 400 ml,
● kartupeļu ciete – 30 g,
● citrona miziņa,
● vaniļas cukurs.
Šādu gardumu, atkarībā no pievienotā cietes daudzuma, iespējams pagatavot gan šķidrāku un ar kādu krēmu vai putukrējumu ēdamu, gan arī biezāku – ar pienu ēdamu.
OGAS NOSKALOJU, katliņā tās ar kartupeļu stampiņu saspaidīju, tad pārlēju ar ūdeni un uzvārīju. Pēc tam izkāsu, sulu lēju atpakaļ katliņā, piebēru cukuru, pievienoju citrona miziņu un vaniļas cukuru. Piemaisīju arī aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti (bieza ķīseļa pagatavošanai parasti to lieku četras ēdamkarotes uz litru šķidruma, bet, ja ķīseli vēlos tikai iebiezināt, pietiek pat ar vienu ēdamkaroti cietes) un visu uzvārīju. Ķīseli lēju traukā, pārkaisīju ar cukuru un atdzesēju. Šoreiz to ēdu ar pienu. Gardi un veselīgi.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma