Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pagaidām Stradu pagasta dzīvojamās mājas “Šķieneri 10” renovācija vēl nenotiks 

PRETRUNĪGS NOSKAŅOJUMS valda mājas “Šķieneri 10” dzīvokļu īpašnieku starpā. Gandrīz visi vēlas mājas renovāciju, tomēr par saprātīgu cenu, kā arī izslēdzot tādus uzlabojumus, kuri jau ir veikti. FOTO: NO “DZIRKSTELES” ARHĪVA

16.oktobrī notika Stradu pagastā esošās 66 dzīvokļu mājas “Šķieneri 10” dzīvokļu īpašnieku kopsapulce, kurā kā pašvaldības dzīvokļu pārstāvis piedalījās Litenes, Stāmerienas un Stradu pagastu apvienības pārvaldes vadītājs Vilnis Lapiņš.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šajā mājā pašvaldībai pieder vairāk nekā trešdaļa dzīvokļu, kopskaitā 26. V.Lapiņš “Dzirkstelei” apstiprināja savu dalību šajā kopsapulcē.

Par dalību nākamajā “Altum” programmā varēs lemt turpmāk

Mājas “Šķieneri 10” dzīvokļu īpašnieku pilnvarotā persona Andra Apsīte “Dzirkstelei” stāsta: “Mājas dzīvokļu īpašnieki kopsapulcē tika informēti par to, ka vairs nav pieejams finansējums programmā, kuru bija izsludinājusi AS “Attīstības finanšu institūcija ALTUM”. Bet Ekonomikas ministrija un “ALTUM” šobrīd strādā pie nākamās atbalsta programmas. Pagaidām šī jaunā programma vēl nav apstiprināta. Jautājums par mājas “Šķieneri 10” dalību nākamajā programmā tiks skatīts tad, kad šīs programmas nosacījumi būs zināmi un apstiprināti Ministru kabinetā.”

Mājas “Šķieneri 10” iedzīvotāja un dzīvokļa īpašniece Ilona Pitkeviča “Dzirkstelei” pastāstīja, ka 16.oktobra sapulce noritēja ar plašu dzīvokļu īpašnieku pārstāvniecību. “Bija kvorums,” viņa komentēja.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Daudzi esot izteikuši savu viedokli un runājuši aktīvi. I.Pitkeviča stāstīja, ka dzīvokļu īpašnieki lēšot, ka mājas energoefektivitātes projekts, ja pat veicamie darbi tiek samazināti par 20 procentiem, vienalga kopumā izmaksāšot ne jau vienu vai pāris miljonus, bet, visticamāk, vairāk. Dzīvokļu īpašniekiem gan šis finanšu slogs finālā būtu mazāks, jo projekta realizācijas beigās māja no AS “Attīstības finanšu institūcija ALTUM” var saņemt attiecināmo izmaksu samazināšanu aptuveni 40 procentu apmērā bez PVN.

Mājas energoefektivitātes projekts ir apstiprināts būvvaldē

“Pārsteigums ir, ka mājas renovācijas būvprojekts jau ir apstiprināts būvvaldē. Apstiprinātajā būvprojektā mēs, dzīvokļu īpašnieki, vairs neko mainīt nedrīkstam. Tas nozīmē, ka darba uzdevums projektētājam ir bijis dots, nesaskaņojot ar mums. Izstrādāto būvprojektu arī nesaskaņoja ar mums. Un vēl arī apstiprināja šo projektu bez saskaņojuma ar mums, mājas dzīvokļu īpašniekiem. Pagaidām vairākums no mums ir pret šo piedāvāto projektu,” teica I.Pitkeviča. Viņa piebilda, ka faktiski tas var kļūt par pamatu tiesvedībai.

I.Pitkeviča informēja, ka mājas iedzīvotāji bija paši saviem spēkiem vākuši parakstus saistībā ar projektu, taču A.Apsīte sapulcē paziņojusi, ka šie šie paraksti nav likumīgi noformēti. Dzīvokļu īpašnieki šajā sapulcē vienojās, ka uzdod A.Apsītei no jauna aptaujāt mājas dzīvokļu īpašniekus, lai šo dokumentu noformētu atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Tā būs neklātienes aptauja, kur dzīvokļu īpašnieki izteiks savu vēlmi “pret” vai tomēr “par” šo lielo projektu. Ja nobalsos “pret”, tad, protams, mums būs jāmaksā kaut kāda zaudējuma nauda,” skaidroja I.Pitkeviča.

Uzskats: no projekta bija jāizslēdz mājai jau veiktie uzlabojumi

Sapulcē izskanējis, ka mājai savulaik jau nomainītais jumts esot bijis nepareizi pasūtīts un uzlikts. I.Pitkeviča sacīja – sapulcē diskusija par to “gāja augstos toņos”. “Jumts stāv, visi lielie vēji ir gājuši pāri,” viņa sacīja.

Kopumā I.Pitkeviča uzskata – mājai vajag renovāciju. “Vajag, bet šo projektu, kāds sagatavots tagad, mēs nevaram “pavilkt”. Projekts aiziet, ja tas neparedzētu raut nost visu, kas mājai jau ir izdarīts. Tie ir nomainītie logi, nomainītais jumts ar siltinājumu izvirzījumu daļai, siltuma sistēma,” viņa skaidroja.

I.Pitkeviča atminējās, ka savulaik māja jau bijusi ceļā uz uzlabojumiem sadarbībā ar SIA “Vidzemes būvnieks” laikā, kad dzīvokļu īpašnieku pilnvarotās personas pienākumus pildīja I.Pitkeviča. “Toreiz es gāju pie deputātiem, lai viņi (kā pašvaldības dzīvokļu saimnieki – red.) balso par mājas energoefektivitātes projektu. Deputāti bija “pret”. Šobrīd ir pretēja situācija,” pastāstīja I.Pitkeviča.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet