Nepieciešams: kartupeļi, maltā gaļa, siers.
Izvāra kartupeļu biezeni. Malto gaļu ar garšvielām apcep, pielej ūdeni un mazliet pasautē, pieliek kādu mērci (tomātu, krējuma, majonēzes utt.). Cepamajā traukā liek kārtām kartupeļu biezeni, malto gaļu, kartupeļu biezeni. Var likt pa vidu arī dažādus dārzeņus un tad kartupeļu cepurīti virsū.
Cep cepeškrāsnī, līdz veidojas garoziņa. Tad pārkaisa ar rīvētu sieru un liek atpakaļ cepeškrāsnī, līdz siers izkusis.
Vēl vienkāršāk šādu sacepumu taisīt otrā dienā no pārpalikušā kartupeļu biezeņa un mērces, jo tad no tām pašām sastāvdaļām būs cits ēdiens.
Kartupeļu sacepums
00:00
05.04.2013
70