Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Jūras asara filejas alus mīklā

Foto: Brigita Skaistkalne

● 1 kilograms zivju fileju,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2 olas,

● 1 glāze alus,

● sāls un citas garšvielas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● milti,

● citrons.

JŪRAS ASARUS izfilēju un sagriezu gabaliņos. Tiem uzkaisīju sāli un piparus un atstāju minūtes desmit, lai garšvielas ievelkas. Olas iesitu bļodiņā un ar dakšiņu saklapēju, pielēju glāzi alus un piekaisīju sāli un garšvielas zivju ēdieniem. Tad maisot pakāpeniski piebēru miltus tā, lai veidojas krējuma konsistences mīkla. To atstāju atpūsties apmēram 15 minūtes, pēc tam varēju ķerties pie cepšanas.

Pannā ar karstu eļļu liku no abām pusēm mīklā apmērcētus zivju gabaliņus un cepu tos no abām pusēm, līdz izveidojās brūna un kraukšķīga mīklas garoziņa. Šādi pagatavotas garšīgās filejas varam celt galdā kopā ar citrona šķēlītēm.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.