● 1 kilograms zivju fileju,
● 2 olas,
● 1 glāze alus,
● sāls un citas garšvielas,
● milti,
● citrons.
JŪRAS ASARUS izfilēju un sagriezu gabaliņos. Tiem uzkaisīju sāli un piparus un atstāju minūtes desmit, lai garšvielas ievelkas. Olas iesitu bļodiņā un ar dakšiņu saklapēju, pielēju glāzi alus un piekaisīju sāli un garšvielas zivju ēdieniem. Tad maisot pakāpeniski piebēru miltus tā, lai veidojas krējuma konsistences mīkla. To atstāju atpūsties apmēram 15 minūtes, pēc tam varēju ķerties pie cepšanas.
Pannā ar karstu eļļu liku no abām pusēm mīklā apmērcētus zivju gabaliņus un cepu tos no abām pusēm, līdz izveidojās brūna un kraukšķīga mīklas garoziņa. Šādi pagatavotas garšīgās filejas varam celt galdā kopā ar citrona šķēlītēm.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma