Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Banānmaize ar žāvētām dzērvenēm un šokolādi

Foto: Brigita Skaistkalne

● 3 – 4 labi nogatavojušies banāni,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 80 gramu sviesta,

● 80 gramu cukura,

● 1 ola,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 250 gramu miltu,

● 1 tējkarote cepamā pulvera,

● šķipsniņa sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● vaniļas cukurs,

● šķipsniņa malta kardamona,

● 1 tāfelīte tumšās šokolādes,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 200 gramu valriekstu.

Bļodā ar dakšiņu viendabīgā masā saspaidīju četrus nomizotus gatavus banānus. Pievienoju cukuru, sāli, vaniļas cukuru, piparkūku garšvielu (tās sastāvā ir arī kardamons), olu, izkausētu sviestu un visu samaisīju. Pēc tam masai piekaisīju miltus ar cepamo pulveri, kā arī sasmalcinātus valriekstus. Tos gan neliku tik daudz, cik receptē norādīts. Toties pievienoju krietnu sauju žāvētu dzērveņu, smalkāk sagrieztas krāsainas augļu sukādes un, protams, palielos gabaliņos salauzītu tumšās šokolādes tāfelīti. Viegli sajaucu mīklu, pārliku to ar sviestu ietaukotā kēksu cepamajā veidnē ar nepiedegošo pārklājumu un izlīdzināju. Cepu līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 50 minūtes. Gardo banānmaizīti atdzesēju veidnē, pēc tam caur sietiņu pārkaisīju ar pūdercukuru.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.