Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Kefīra mīklas pankūkas ar auzu pārslām

Foto: Brigita Skaistkalne

● 250 mililitru kefīra,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 ola,

● 65 grami ātri vārāmo auzu pārslu,

● 10 gramu linsēklu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 30 gramu sīpolu loku,

● 20 gramu pētersīļu zaļumu,

● ½ tējkarotes cepamā pulvera,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 30 gramu cietā siera,

● 1 tējkarote maltas saldās paprikas,

● sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● malti pipari,

● augu eļļa cepšanai.

MĒRCEI:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 100 gramu skābā krējuma,

● saišķītis diļļu,

● sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 ķiploka daiviņa (pēc izvēles).

Bļodā iesitu olu, piekaisīju pusi tējkarotes sāls un pielēju kefīru. Ar putojamo slotiņu visu sakūlu, tad piebēru ātri vārāmās auzu pārslas un linsēklas. Sīki sagrieztus sīpolu lociņus un pētersīļu zaļās lapiņas arī pievienoju bļodā. Piekaisīju cepamo pulveri, pieliku uz smalkās rīves sarīvētu cieto sieru, maltu saldo papriku un svaigi maltus melnos piparus. Visu labi samaisīju un atstāju vismaz 15 minūtes, lai auzu pārslas uzbriest un mīkla kļūst biezāka.

Pannu labi sakarsēju un ietaukoju ar augu eļļu. Ar karoti liku mīklu tā, lai veidojas pankūkas, un cepu no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas. Pankūkas ēdamas karstas, tās papildinot ar krējuma mērci: sasmalcināju dilles – apmēram 1 – 2 ēdamkarotes zaļumu – un samaisīju kopā ar skābo krējumu, sāli pēc garšas un spiedē sasmalcinātu ķiploka daiviņu.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.