● 250 mililitru kefīra,
● 1 ola,
● 65 grami ātri vārāmo auzu pārslu,
● 10 gramu linsēklu,
● 30 gramu sīpolu loku,
● 20 gramu pētersīļu zaļumu,
● ½ tējkarotes cepamā pulvera,
● 30 gramu cietā siera,
● 1 tējkarote maltas saldās paprikas,
● sāls,
● malti pipari,
● augu eļļa cepšanai.
MĒRCEI:
● 100 gramu skābā krējuma,
● saišķītis diļļu,
● sāls,
● 1 ķiploka daiviņa (pēc izvēles).
Bļodā iesitu olu, piekaisīju pusi tējkarotes sāls un pielēju kefīru. Ar putojamo slotiņu visu sakūlu, tad piebēru ātri vārāmās auzu pārslas un linsēklas. Sīki sagrieztus sīpolu lociņus un pētersīļu zaļās lapiņas arī pievienoju bļodā. Piekaisīju cepamo pulveri, pieliku uz smalkās rīves sarīvētu cieto sieru, maltu saldo papriku un svaigi maltus melnos piparus. Visu labi samaisīju un atstāju vismaz 15 minūtes, lai auzu pārslas uzbriest un mīkla kļūst biezāka.
Pannu labi sakarsēju un ietaukoju ar augu eļļu. Ar karoti liku mīklu tā, lai veidojas pankūkas, un cepu no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas. Pankūkas ēdamas karstas, tās papildinot ar krējuma mērci: sasmalcināju dilles – apmēram 1 – 2 ēdamkarotes zaļumu – un samaisīju kopā ar skābo krējumu, sāli pēc garšas un spiedē sasmalcinātu ķiploka daiviņu.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma