Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Ar olām un sieru pildīti avokado

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 lieli avokado,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 4 mazas olas,

● sāls,

● pipari,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● siers,

● zaļumi.

Avokado noskaloju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņus. Katrai pusītei nedaudz nogriezu no apakšas, lai tās veidnē būtu stabilākas. Varam vēl arī ar karotīti izgrebt dziļākas iedobītes, lai olām būtu vairāk vietas, mīkstumu izmantojot maizītēm. Laiviņas izkārtoju veidnē un katrā iekaisīju mazliet garšvielu. Olas katru atsevišķi iesitu bļodiņā, ar karoti uzmanīgi izņēmu dzeltenumu un rūpīgi ievietoju avokado pusītē, pēc tam pielēju arī olas baltumu. Uzkaisīju vēl mazliet garšvielu un katru piepildīto pusīti pārkaisīju ar rīvētu cieto sieru. Liku cepties līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20 – 25 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no tā, cik gatavu olas dzeltenumu vēlamies baudīt. Visbeidzot gatavajām laiviņām pārkaisīju sasmalcinātus diļļu zaļumus.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.