● Cūkgaļas ribiņas – ~1 kg,
● kartupeļi – 800 g,
● augu eļļa – 2 ēd.k.,
● sāls – ½ tējk.,
● maltie pipari – ½ tējk.,
● kaltēts timiāns – ½ tējk.
MARINĀDEI:
● augu eļļas – 2 ēd.k.,
● sojas mērce – 4 ēd.k.,
● barbekjū mērce – 2 ēd.k.,
● sinepes – 1 ēd.k.,
● kaltēti ķiploki – 1 tējk.,
● kaltēts timiāns – 1 tējk.,
● sāls – 1 tējk.,
● malti pipari.
Marinādei bļodā kopā samaisīju sojas mērci, barbekjū mērci, sinepes, augu eļļu, kaltētus ķiplokus, sāli, piparus un timiānu.
Cūkgaļas ribiņas noskaloju, apsusināju papīra dvielī, atbrīvoju no plēvītes un sagriezu pa vienam diviem gabaliņiem tā, lai kauliņam gaļa paliktu abās pusēs. Ribiņas rūpīgi samaisīju ar marinādi.
Kartupeļus nomizoju un sagriezu palielos gabalos. Piejaucu mazliet sāls, piparus, augu eļļu un kaltēto timiānu.
Cepammaisā, ko liku uz plāts, izkārtoju gan ribiņas, gan kartupeļus kopā ar marinādi. Aiztaisīju maisam galu, 4–5 vietās paciņu no virspuses vēl ar koka iesmiņu sabakstīju, lai tvaiks varētu izplūst un maiss cepoties nepārsprāgtu, un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 70–75 minūtes, līdz gaļa un kartupeļi gatavi. Pirms maisa atvēršanas ļāvu tam vēl minūtes desmit pastāvēt, tad gardās ribiņas kopā ar kartupeļiem varēju kārtot uz šķīvja.
- Brigita Skaistkalne
Super.Vaidzēs pamēģināt.