● Cepumi – 400 g,
● Sviests – 180 g,
● dažas ēdamkarotes kakao pulvera,
● marmelāde – 200 g,
● sukādes,
● rieksti – pēc izvēles.
Cepumus ar iebiezinātā piena garšu ar rokām salauzīju apmēram puscentimetru lielos gabaliņos un liku lielā bļodā. Tur pievienoju arī apmēram tikpat lielos gabaliņos sagrieztu dažādu krāsu marmelādi. Pēc izvēles varam pielikt arī sasmalcinātus riekstus.
Atsevišķā katliņā, maisot, lai nepiedeg, izkausēju paciņu sviesta, piekaisot kakao pulveri. Tā daudzumu varam izvēlēties uz aci – tā, lai tonis būtu drīzāk tumši brūns. Šoreiz piebēru bagātīgi – piecas ēdamkarotes. Rūpīgi samaisīju un izkausēto brūno sviestu piejaucu cepumiem ar marmelādi.
Nu varēju veidot desu. Folijas loksni (te varam izmantot arī pārtikas plēvi) pārliecu dubultā, lai tā būtu biezāka un izturīgāka. Ar tās palīdzību, stingri ar rokām saspaidot, lai masa nebūtu birzīga, vispirms satinu vienu desu, pēc tam no atlikušās brūnās cepumu masas satinu otru desu (masu savulaik esmu arī tikai pārlikusi kādā bļodiņā, stingri piespaidot, un vēlāk, vēsumā sastingušu, sagriezusi gabaliņos). Tās ievietoju ledusskapī, varam uz dažām stundām noslēpt saldētavā un arī vēlāk glabāt tur. Pēc tam gardumu no folijas attinu un sagriezu šķēlītēs.
Reklāma