● 550 gramu vistu akniņu,
● 300 gramu siera,
● 180 gramu sviesta,
● 60 gramu majonēzes,
● sāls,
● malti melnie pipari.
Sviestu uz vismaz pusstundu ievietoju saldētavā. Vistu akniņas nomazgāju, katliņā pārlēju ar nelielu ūdens daudzumu, uzvārīju un uz mazas uguns turpināju vārīt 10 – 15 minūtes, līdz tās kļuva gatavas. Pēc tam no ūdens izņēmu un atdzesēju. Todien šo patīkamo darbiņu turpināt nepietika laika, tādēļ otrā dienā akniņas vēl nedaudz arī apcepu (apceptas man šķiet pat gardākas par vārītām), tad atdzesēju un sablendēju kopā ar majonēzi, sāli un pipariem. Tās varam samalt gaļas maļamajā mašīnā un tad sajaukt ar majonēzi viendabīgā masā, pievienojot garšvielas. Sieru sarīvēju uz pasmalkas rīves. Uz rupjās rīves sarīvēju arī no saldētavas izņemtu sviestu. Uz gludas virsmas izklāju dubultā pārlocītu pārtikas plēvīti un taisnstūra veidā uz tās vispirms izlīdzināju sarīvēto sieru, pāri tam – sviestu un pa virsu – akniņu masu.
Ar pārtikas plēvītes palīdzību visu uzmanīgi satinu stingrā ruletē un aizvirpināju arī plēvītes galus, līdzīgi kā konfektei. Ruleti uz vismaz 3 – 4 stundām ievietoju ledusskapī, lai kārtas sastingst. Pirms celšanas galdā to iztinu un varēju griezt šķēlēs.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma