Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Cāļa filejas ruletītes ar žāvētām plūmēm

Foto: Brigita Skaistkalne

● 4 cāļa krūtiņas filejas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 20 žāvētas melnās plūmes,

● malti melnie pipari,

● sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 4 ķiploka daiviņas,

● zaļumi,

● 4 – 5 ēdamkarotes skābā krējuma,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 150 mililitru ūdens,

● paprikas pulveris.

Žāvētās plūmes pārlēju ar karstu ūdeni un atstāju mērcēties minūtes 15. Ruletītēm šoreiz izmantoju 400 gramu cāļa krūtiņas mazo fileju. Gaļas dēlīti pārklāju ar pārtikas plēvīti. Katru fileju gareniski iegriezu, taču ne līdz galam, – lai varētu atvērt kā grāmatu. Tās no abām pusēm pārkaisīju ar sāli un maltiem pipariem, tad pārsedzu ar pārtikas plēvīti un ar gaļas āmuriņu uzmanīgi izdauzīju – jo plānāk, jo labāk.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izmērcētās plūmes apsusināju un sagriezu mazos gabaliņos. Notīrītas ķiploka daiviņas sasmalcināju spiedē. Pētersīļu lapiņas sīki sagriezu. Katrai filejai vienā galā izliku plūmes, ķiplokus un zaļumus un satinu, lai pildījums paliek iekšpusē. Pannā ar uzkarsētu nelielu augu eļļas daudzumu apcepu sagatavotās ruletītes no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas.

Bļodiņā samaisīju 150 mililitru uzvārīta ūdens kopā ar skābo krējumu un pārlēju ruletītēm pannā, pieliekot arī vēl atlikušās žāvētās plūmes un zaļumus, bet garšai piekaisīju maltu papriku. Uzliku pannai vāku un sautēju uz vidējas uguns apmēram 15 minūtes, līdz ēdiens gatavs.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.