● 2 lieli gatavi banāni,
● 2 olas,
● 3 ēdamkarotes auzu miltu,
● 2 ēdamkarotes ūdens vai auzu piena,
● 1 ēdamkarote kakao pulvera,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● šķipsniņa sāls,
● olīveļļa.
PĀRGATAVOJUŠIES, MĪKSTI BANĀNI lieliski der veselīgu un gardu pankūku cepšanai. Šoreiz to garšu papildina kakao pulveris, bet cukuru mīklai pievienot nevajag, jo salduma pietiek no banāniem. Banānus nomizoju un ar dakšiņu samīcīju viendabīgā masā. Bļodā tiem pievienoju olas un pienu, – mājās tobrīd bija mandeļu piens. Visu kārtīgi sajaucu un piekaisīju sausās sastāvdaļas – auzu miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli. Atkal visu labi samaisīju. Šoreiz cepšanai izmantoju olīveļļu. To pannā uzsildīju un liku ar karoti mīklu tā, lai veidojas nelielas pankūciņas. Cepu tās līdz gatavībai – apmēram trīs minūtes no katras puses. Pankūkas varam baudīt ar medu, ievārījumu vai kādu no veikalā iegādātajām gatavajām mērcēm. Taču veselīgu piedevu šim nolūkam varam pagatavot, piemēram, sablendējot banānu kopā ar saldētām vai svaigām zemenēm, avenēm vai citām ogām pēc izvēles, pielejot arī mazliet auzu piena. Rotājumam – svaigas vai saldētas ogas.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma