
• 2 kūpināti vistas šķiņķīši,
• 2 marinēti gurķi,
• ½ neliela Ķīnas kāposta,
• 1 mazs sarkanais saldais pipars,
• 200 gramu konservētu zaļo zirnīšu,
• sālīti zemesrieksti,
• 200 gramu skābā krējuma,
• 100 gramu majonēzes,
• 2 ēdamkarotes sinepju,
• sāls,
• cukurs,
• pipari.
Kūpinātos cāļa šķiņķīšus sagriezu nelielos gabaliņos. Marinētos gurķus un sarkano saldo piparu sagriezu mazos kubiņos, bet nomazgātu un apsusinātu Ķīnas kāpostu – sīkās strēmelītēs. Šos produktus samaisīju, pievienoju arī noskalotus un notecinātus konservētus zaļos zirnīšus un sālītus zemesriekstus.
Mērcei krējumu sajaucu kopā ar majonēzi un sinepēm, iemaisot arī mazliet sāls, cukura un maltus melnos piparus pēc garšas. To pārlēju salātiem un viegli iemaisīju.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma