Sorbīnskābi un tās sāļus (E 200 līdz 203) lieto, lai aizkavētu raugu un pelējumu attīstību.
Sorbīnskābi un tās sāļus (E 200 līdz 203) lieto, lai aizkavētu raugu un pelējumu attīstību. Šā konservanta lietošana ir atļauta visās pasaules valstīs, jo tas ir atzīts par drošu un nekaitīgu, tāpēc to ļoti plaši lieto praktiski visās pārtikas produktu ražošanas nozarēs.
Piemēram, ar sorbātu maisījumu ierīvē sierus, lai uz to virsmām neveidotos pelējums.
Benzoskābe un tās sāļi (E210–219) sastopami ne tikai kā ķīmisks savienojums, bet tie ir atrodami arī dabas produktos: dzērvenēs, brūklenēs, ābolos un plūmēs, kanēlī un krustnagliņās. Benzoskābe un tās sāļi kavē raugu, pelējumu un baktēriju augšanu.
Pētījumos par benzoātiem laiku pa laikam konstatē cilvēka veselībai nevēlamas parādības, tāpēc, no šā viedokļa raugoties, sorbāti ir vērtējami kā labāki un drošāki konservanti.
Daudzos produktos izmanto abus šos konservantus vai to maisījumus, piemēram, konservējumos (konservētajās olīvās un citam), alkoholiskajos un bezalkoholiskajos dzērienos, ievārījumos un džemos ar mazu cukura daudzumu, košļājamajās gumijās, kūpinātajās zivīs un citur.