Cūkgaļa ar banāniem un kariju.
Cūkgaļa ar banāniem un kariju
Nepieciešams: 500 – 600 gramu cūkgaļas, 2 banāni, 1 sarkana un 1 dzeltena paprika, 250 gramu saldā krējuma, melnie pipari, sāls, 1 tējkarote karija, labi kūstošs siers un taukviela gaļas cepšanai un veidnes iesmērēšanai (produktu kopējā cena – 4,50 Ls).
1. Sagriež gaļu sloksnītēs un saber pannā.
2. Gaļai uzber sāli un piparus.
3. Pielej nedaudz eļļas, un gaļu apcep zeltaini brūnu.
4. Banānus nomizo un sagriež ripiņās.
5. Paprikai atdala sēklotni un sagriež nelielos gabaliņos.
6. Sarīvē skaidiņās sieru.
7. Ietauko stikla veidni.
8. Kārtām veidnē liek sacepto gaļu, banānu ripiņas un sasmalcināto papriku.
9. Uz kārtojuma uzlej saldo krējumu…
10. …pārkaisa ar kariju (tā vietā var lietot arī ko asāku, piemēram, nedaudz čili piparu)…
11. … un zaļumiem.
12. Cepeškrāsnī 250 grādu karstumā cep apmēram 10 minūtes.
13. Pēc 10 minūtēm izņem veidni, pārber ar sarīvēto sieru un turpina cept, līdz veidojas brūngana virskārtiņa.
14. Kamēr gatavo cūkgaļu, būs izvārījušies arī rīsi.