Otrdiena, 11. novembris
Ojārs, Rainers, Nellija
weather-icon
+4° C, vējš 0.45 m/s, R-DR vēja virziens

Krodziņš aicina mūs

Daudziem nedēļas nogalē ir vēlēšanās atpūsties, bet kurp doties? Palikt mājās vai braukt zaļumos?

Daudziem nedēļas nogalē ir vēlēšanās atpūsties, bet kurp doties? Palikt mājās vai braukt zaļumos? Ko darīt vēsajos vakaros vai arī tad, kad ārā līst? Risinājumu var rast krodziņos, restorānos, bistro un kafejnīcās.
Tādu vietu ir daudz, bet kā izvēlēties īsto? Arī piedāvājums ir dažāds. Var doties tur, kur iespējams paēst vakariņas un divatā pasēdēt sveču gaismā, klausīties liegu mūziku un iemalkot izsmalcinātu vīnu. Ar draugiem parasti iet tur, kur ir skaļa mūzika un kausos līst alus.
Pa ceļam, piestājot krodziņā, varat nobaudīt šoferu maltīti un ģimenes pusdienas. Bet kas var būt labāks par krodziņu, kur nedēļas beigās spēlē latviešu mūzika un iespējams no sirds izdejoties!
Katrs krodziņš atšķiras ar iekārtojumu un piedāvājuma klāstu.
“Mūsu krodziņā, kas atrodas gandrīz neapdzīvotā vietā, apmeklētāju netrūkst. Īpaši brīvdienās. Piedāvājam gan ģimenes pusdienas, gan vieglās uzkodas, ko var paņemt līdzi automašīnā. Katrs, kas kaut reizi pie mums bijis, atgriežas,” saka īpašniece. Viņa piebilst, ka arī cenas, kā tagad moderni saka, ir demokrātiskas.
Savukārt cita krodziņa īpašnieks uzsver, ka jābūt labai aurai, un tā ir galvenā apmeklētāju piesaistītāja. Apkalpošanai jābūt izsmalcinātai. Nav nozīmes, vai paēst ir atnācis bagāts vai ne tik turīgs cilvēks.
“Mēs pret visiem izturamies vienādi, ar prieku apkalpojam visus, kas atnāk,”saka krodzinieks.
Šādas vietas atšķiras ne tikai ar piedāvājuma klāstu, iekārtojumu un apkalpošanas veidu, bet arī cenām. Tās ir dažādas. Piemēram, krodziņā ārpus pilsētas vienu porciju šašlika var iegādāties par 90 santīmiem, mājas kotleti – par 56 santīmiem, bet karbonādi par latu un 20 santīmiem. Savukārt 100 gramu vīna vidēji maksā 50 santīmu.
Ir vietas, kur karbonādes porciju var nopirkt par 90 santīmiem, kotleti par 85 santīmiem, bet “cāli tabakā” par latu un 10 santīmiem. Salātu porcija vidēji maksā 30 santīmu.
Var atrast kafejnīcas, kur kārtīgas pusdienas paēdīsiet par nepilnu latu, un tajās būs zupa, kotlete ar frī kartupeļiem un glāze kefīra.
Pilsētas centra kafejnīcās piedāvā kārtainu karbonādi par latu un 50 santīmiem. Par tādu pašu cenu var nobaudīt arī ceptu lasi. Vīnu un liķieru cenas ir vidēji 60 santīmu.
Lai gan vasarā vairāk iecienītas maltītes zaļumos, arī bistro un kafejnīcu īpašnieki par apmeklētāju trūkumu nesūdzas.
“Mums ir savi klienti, kas zina, ko gatavojam, kam ir savi iecienīti ēdieni, kuru dēļ viņi pie mums nāk un nāks,” stāsta pilsētas centra bistro darbiniece.
Ja apnikusi gatavošana mājās, esat noguruši domāt jaunas ēdienu receptes, tad apmeklējiet kādu no tuvākajiem vai tālākajiem krodziņiem, kafejnīcām vai restorāniem. Jāprot labi strādāt un labi atpūsties.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.