Piektdiena, 14. novembris
Eižens, Jevgeņijs, Jevgeņija
weather-icon
+9° C, vējš 3.58 m/s, DR vēja virziens

Lejasciemieši kļūst par kulinārijas šova zvaigznēm

Lejasciema pagasta padomes priekšsēdētājam Dainim Švikam un sabiedrisko attiecību speciālistei Janai Igaviņai tika piedāvāta ekskluzīva iespēja piedalīties kulinārijas šovā “Pikantā mīkla”.

Lejasciema pagasta padomes priekšsēdētājam Dainim Švikam un sabiedrisko attiecību speciālistei Janai Igaviņai tika piedāvāta ekskluzīva iespēja piedalīties kulinārijas šovā “Pikantā mīkla”, ko sestdienu rītos varam vērot Latvijas televīzijas 1.programmā.
Raidījums tika filmēts šonedēļ, bet televīzijas skatītāji to savos ekrānos varēs redzēt 14.janvārī pulksten 11.00.
“Mums pirmdien piezvanīja raidījuma veidotāji, bet jau otrdien bija jādodas uz filmēšanu. Varbūt arī ir labi, ka viss notika tik ātri – mēs nepaspējām nobīties un atteikties,” stāsta Jana. Dainis piebilst, ka viņus pamudinājusi arī iespēja šādā veidā visai Latvijai pastāstīt par Lejasciema pagastu.
Skatītāji redzēs 20 minūtes
Filmēšana notika veikalā “AB Virtuves”. Šo raidījumu veido producentu grupa “IB Media”. “Mēs ieradāmies raidījuma filmēšanas vietā, kad vēl notika iepriekšējo dalībnieku filmēšana. Pirms mums filmēja divus pavārus, bet pirms viņiem – Fredi un Ufo, kurus televīzijā varēs redzēt Vecgada dienā. Arī mēs vēl jutām Freda un Ufo ietekmi, tādēļ varējām justies brīvi un jauki,” stāsta Jana. Atraisīties palīdzējis arī raidījuma vadītājs Aigars Strauss. “Ar Aigaru bija ļoti viegli strādāt. Viņš atraisīja mūs, mēs bijām ļoti mierīgi, pat jutām azartu, pilnībā aizmirsām par kamerām. Kad raidījuma filmēšana beidzās, šķita, ka varētu vēl tikpat ilgi griezt un vārīt, un paralēli runāt,” stāsta Jana. Arī Dainis atzīst, ka filmēšanas laikā valdījusi jauka atmosfēra. “Tikko bijām sākuši iesilt, tā raidījuma laiks jau bija beidzies. Ja otrreiz to darītu, droši vien iznāktu labāk, bet kā bija, tā bija. Prieks, ka raidījuma vadītājs ir ļoti atraktīvs, turklāt nedaudz pazīstams kopš jaunības laikiem,” stāsta priekšsēdētājs. Izrādās, A.Strauss savulaik kā Jelgavas studentu celtnieku vienības pārstāvis piedalījies Lejasciema estrādes celšanā, tieši tādēļ lejasciemieši par piemiņu viņam uzdāvinājuši lielu Lejasciema estrādes fotogrāfiju un grāmatu par Lejasciemu.
Filmēšana ilgusi pusotru stundu, taču skatītājiem būs iespējams redzēt tikai 20 minūtes no raidījuma filmēšanas gaitas. Vienas dienas laikā radošā grupa nofilmē sešus raidījumus, ko rāda nākamajās sešās nedēļās. Raidījumu sponsorē AS “Valmieras piens” un veikalu tīkls “Sky”. Viesiem ierodoties uz raidījuma filmēšanu, tiek iedoti produkti un ēdiena recepte. Viss esot jau iepriekš iestudēts.
“Mums iedeva ķiplokus, sīpolus, papriku, malto gaļu, konservētus tomātus un pupiņas. Es, visticamāk, būtu gatavojusi sacepumu, bet mums rezultātā iznāca pupiņu sautējums un saldajā ēdienā cepti āboli ar saldējumu un ievārījumu,” stāsta Jana. “Ko mums iedeva, to mēģinājām arī uzbrūvēt,” smej Dainis.
Uzjautrina radošo grupu
Gatavojot ēdienu un paralēli runājoties ar raidījuma vadītāju, Jana un Dainis plašākai publikai stāstīja par Lejasciema pagastu un cilvēkiem tajā. “Šis raidījums bija arī lieliska iespēja visai Latvijai pastāstīt par savu pagastu. Esmu piedalījies nopietnos TV raidījumos, bet šis raidījums bija pavisam kaut kas cits, tomēr tā bija interesanta pieredze,” atzīst priekšsēdētājs.
Filmēšanas laikā lejasciemiešiem gadījušies arī nelieli kuriozi. Ēdiens gatavots firmas “Zepter” traukos. Kad Jana, gatavojoties cept no Pūres vestos ābolus, gribēja uz pannas uzlikt arī margarīnu, lai āboli nepiedeg, viņai teikts, ka tas nav nepieciešams. “Protams, āboli nedaudz piedega, tad uzliku margarīnu, un tā tvaiki uzšāvās gaisā līdz pat griestiem. Uzreiz iedarbojās signalizācija, kas visus uzjautrināja,” stāsta Jana.
Ēdiens ir jāmīl
“Man ļoti patīk gatavot ēst, vienīgi ikdienā tam pietrūkst laika, tādēļ mājinieki ir nedaudz apdalīti. Mans firmas ēdiens ir cepti vistu stilbi ar marinētiem ķiplokiem un sīpoliem, rupjo sāli un garšvielām. Šis ēdiens mājiniekiem ļoti garšo,” stāsta sabiedrisko attiecību speciāliste. Viņa piebilst, ka viņas ģimene cenšas ēst visu svaigu un pēc iespējas vienkāršāku. “Mums patīk vakarā sataisīt paleti, kurā ir siers, olīvas, paprika, garšvielas, svaigi dārzeņi. Eksperimentējam ar dažādām sastāvdaļām, gatavojot salātus un zupas. Es nebaidos riskēt, bet manējie, par laimi, nebaidās manis pagatavoto ēst,” smejas Jana. Viņa uzskata, ka, gatavojot ēst, nekas neatsver dzīvo uguni, tad ēdiens ir daudz garšīgāks.
“Lai arī vasarā tāpat ir karsti, iekurinu plīti, dārzā saplūcu svaigus dārzeņus un pagatavoju sautējumu. Manējie brīnās, kāpēc ēdienam ir tik lieliska garša, bet es uzskatu, ka ēdiens ir jāmīl,” ir pārliecināta Jana.
Dainis, runājot par savām ēstgatavošanas prasmēm, saka, ka viņš nav nekāds lielais kulinārijas meistars, tomēr ir daži ēdieni, kurus viņam patīk šad tad pagatavot. “Kad mājās sabrauc bērni, svētdienu rītos man patīk agrāk piecelties un uzcept omleti pašam savā stilā ar dažādām piedevām, reizēm uzcepu arī pankūkas, kādreiz uzvāru zupiņu. Es neesmu no tiem vīriešiem, kas taisa specifiskus gaļas ēdienus, bet kaut ko vienkāršu pagatavot es varu,” atklāj Dainis.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.