Piektdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs, Vincents
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Pagatavosim īstu šašliku

Izvēlas jaunu, ne pārāk treknu cūkas gaļu. Tradicionālajam šašlikam labāk noder šķiņķis. Ja ir vēlme pēc kā neparastāka, izvēlas krūts rajona gabalu. Īpašai baudai var izvēlēties arī ribiņu gabalus.

Izvēlas jaunu, ne pārāk treknu cūkas gaļu. Tradicionālajam šašlikam labāk noder šķiņķis. Ja ir vēlme pēc kā neparastāka, izvēlas krūts rajona gabalu. Īpašai baudai var izvēlēties arī ribiņu gabalus.
Gaļai nogriež liekos taukus un sagriež gabalos. Labs šašliks ir bez liekiem taukiem un jo mazāki gabaliņi, jo labāk. Ribiņas sagriež pa pāriem. Samaļ sīpolus un sajauc ar gaļu. Sīpols, sagriezts gredzenos, vairāk noder kā dekorācija, nevis garšas iegūšanai. Daži mēdz sīpolu gredzenus uzlikt uz iesmiem pirms cepšanas kopā ar gaļu. Rezultātā, kad gaļa ir gatava, sīpoli ir jau sadeguši. Ja tiešām vēlas, lai gaļai būtu sīpolu aromāts un garša, to lieto tikai samaltā veidā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Jāņem vērā, ka cūkgaļa maz uzsūc sāli. Nav jābaidās no pārsālīšanas. Ņem adžiku un sajauc ar gaļu. Un novieto uz 24 stundām marinēties.
Etiķi, lai pagatavotu labu šašliku, nelieto, jo tas nomāc gaļas īsto garšu. Vīnu lieto tikai “profesionāļi”, kuri vēlas “pazīmēties” ar ko īpašu. Marinēt vīnā un apliet cepot iesmus ar vīnu ir pilnīgi bezjēdzīgi. Vīns sadeg un neatstāj ne garšu, ne aromātu. Paliek tikai ārējais efekts, kas šašlika kvalitāti neiespaido. Ja ir vēlme radīt ārēju efektu, tā var darīt, bet vīnu labāk ir dzert.
Adžiku jāizvēlas īstu, var arī pagatavot. Adžika ir tradicionāla gruzīnu tomātu mērce ar speciālām garšvielām, sarkano piparu, sāli un nedaudz zaļumiem. Šai mērcei etiķi nelieto, izmanto tikai garšvielas un svaigus tomātus.
Kad gaļa ir gatava, sagatavo ogles cepšanai. Izvēlas labu, sausu malku vai nopērk ogles. Gaļu uz iesmiem liek tad, kad ogles ir gatavas. Gaļu saliek blīvi vienu gabaliņu pie otra, lai gaļas maliņas nepārogļotos. Ribiņas uzliek, iespraužot iesmu starp ribiņām. Sīpolu gredzenus un citus dārzeņus uz iesmiem neliek.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.