Piedāvājam augļu un ogu laikam piemērotu saldo ēdienu. Tam garšu un izskatu papildinās pavisam neliels daudzums meža ogu. Atliek tikai apbruņoties ar pacietību, kamēr kārums ledusskapī sastingst.
Piedāvājam augļu un ogu laikam piemērotu saldo ēdienu. Tam garšu un izskatu papildinās pavisam neliels daudzums meža ogu. Atliek tikai apbruņoties ar pacietību, kamēr kārums ledusskapī sastingst.
Meža ogu un kefīra želeja
Želejas pagatavošanai nepieciešams: litrs vājpiena kefīra, pusglāze piena želatīna uzbriedināšanai, 30 grami (pusotra paciņa) želatīna, aptuveni glāze dažādu meža ogu (mellenes, avenes vai citas), cukurs un vanilīns pēc garšas.
1. Želatīnu ber atsevišķā traukā, aplej ar pienu un aptuveni pusstundu uzbriedina.
2. Uzbriedušu želatīnu izšķīdina karsta ūdens peldē un ļauj tam nedaudz padzist.
3. Kefīram pieber cukuru un vanilīnu, maisa, līdz cukurs izkusis.
4. Saldajam kefīra maisījumam pievieno padzisušu želatīnu, izmaisa.
5. Želejas formas apakšā ber ogas un izkliedē tās vienlīdz biezā kārtā.
6. Uz ogām lej sagatavoto maisījumu, formai liek vāku un ievieto ledusskapī sastingšanai. Želejas sastingšanas laiks ir atkarīgs no temperatūras ledusskapī. Parasti tas ir četras līdz pieca stundas.
7. Izņemtam želejas traukam noņem vāku, apvērš uz lielāka šķīvja vai paplātes, izņem formas vidējo daļu, pagaida, līdz želeja atdalās no formas malām un noņem veidnes pamatdaļu.
8. Pasniedz veselu vai sagrieztu gabaliņos. Kefīra želeju var pasniegt arī porciju saldēdiena traukos un greznot ar ogām.