Sestdiena, 15. novembris
Leopolds, Undīne, Unda
weather-icon
+-2° C, vējš 2.92 m/s, R vēja virziens

Siļķe biešu "kažokā"

Diviem nelieliem “kažokiem” nepieciešamas trīs vai četras vidēja lieluma vārītas bietes.

Diviem nelieliem “kažokiem” nepieciešamas trīs vai četras vidēja lieluma vārītas bietes, divi vai trīs vārīti kartupeļi, četri vai pieci siļķes gabaliņi ( izmantoti gatavi marinētas siļķes tīteņi), divi nelieli sīpoli, ābols (vislabāk ‘Antonovka’), aptuveni 300 gramu majonēzes, ola dekorēšanai. Lai bietes nezaudētu krāsu, vārot ūdenim ieteicams pievienot nedaudz cukura.
1. Bietes nomizo, sarīvē uz rupjas rīves atsevišķā traukā.
2. Kamēr gatavo, liek vārīties dekorēšanai domāto olu, līdz tā novārās cieta.
3. Siļķes tītenīšus sagriež nelielos gabaliņos.
4. Nomizo un smalki sagriež sīpolus, pievieno sagrieztajai siļķei un samaisa.
5. Garenos zivju ēdienu šķīvjos liek sarīvētu biešu masu. To izlīdzina tā, lai tiktu nosegts šķīvis. Abos šķīvjos izliek aptuveni pusi sarīvētās masas.
6. Nomizo un izgriež serdi ābolam. Pusi no tā katrā šķīvī uzrīvē virs biešu kārtas. Ābola skābums it kā neitralizē biešu saldumu un patīkami atsvaidzina produkta garšu.
7. Uz bietēm, izdalot tā, lai katrā šķīvī būtu aptuveni puse, klāj siļķes un sīpolu kārtu.
8. Siļķes un sīpolu kārtai pa majonēzes paciņai nogrieztu stūri uzklāj majonēzi. Nedaudz vairāk par pusi majonēzes atstāj virsējai kārtai.
9. Virsū majonēzei uzrīvē kartupeli tā, lai veidotos plāna kārta. Nedaudz pieplacinot un uz šķīvja veidojot uzkalniņu, izlīdzina.
10. Virsū liek biešu kārtu.
11. Biešu kārtai uzklāj majonēzi, ko izlīdzina pa visu virsmu.
12. Noloba un uz smalkas uzrīvē atdzesētu olu. Lai glīti pasniegtu galdā, noslauka šķīvja maliņu.
Siļķe biešu “kažokā” ir gatava. Pirms pasniegšanas to ieteicams “nogatavināt”, aptuveni sešas stundas paturot ledusskapī. Šajā laikā majonēze iesūcas “kažoka” kārtās un produkts iegūst sulīgumu. Dekorēt to var arī ar ripiņās sagrieztiem sīpoliem.
Ja nepieciešams gatavot lielākam svinību galdam, ņem attiecīgi vairāk produktu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.