Kad saule ir sakarsējusi ne vien asfaltu, bet arī dzīvokļus, un pat laukos grūti atrast vēsāku vietu, nemaz negribas gatavot maltīti uz plīts.
Kad saule ir sakarsējusi ne vien asfaltu, bet arī dzīvokļus, un pat laukos grūti atrast vēsāku vietu, nemaz negribas gatavot maltīti uz plīts. Tomēr reizēm jogurtu, auksto zupu un salātu vietā sakārojas apēst kādu gabaliņu gaļas. Tad vairākām dienām var sagatavot vistas karbonādes marinādē. Tās labi garšo aukstas ar dažādu dārzeņu piedevām, turklāt nezaudē garšas īpašības, uzglabājot vēsā vietā vai ledusskapī.
1. Sagriež sīpolus, papriku, burkānus un tomātus.
2. Vispirms sakarsētā eļļā nedaudz apcep sīpolus, tad pievieno papriku, burkānus un tomātus. Visu samaisa un apcep.
3. Vienlaikus katlā gatavo marinādi. Kad ūdens uzvārījies, pieliek uz pannas apceptos dārzeņus, kā arī cukuru, sāli un etiķi pēc garšas. Pēc tam marinādi atdzesē.
4. Vistas stilbiņam izņem kaulu. Gaļu sagriež divās daļās un izdauza.
5. Karbonādi apkaisa ar pipariem, panē miltos un olā.
6. Liek sakarsētā eļļā un cep gaiši brūnas.
7. Gatavas karbonādes kārto traukā. Kad tās atdzisušas, pārlej ar aukstu marinādi un uzglabā vēsā vietā vai ledusskapī.
Produktu daudzumu izvēlas pēc ģimenes locekļu vai ciemiņu skaita. Vajadzīgi vistu stilbiņi, olas, milti, sāls un pipari, kā arī nedaudz eļļas cepšanai. Burkāni, paprika, tomāti, sīpoli, cukurs, sāls un etiķis nepieciešami marinādei.
Karbonāde gatavota: sadarbībā ar Alūksnes rajona zemnieku saimniecības “Skrinukalni” kafejnīcu