Alūksnes individuālajā uzņēmumā “Kārumiņš” konditori sākuši cept jaunu torti “Riekstkodis”.
Alūksnes individuālajā uzņēmumā “Kārumiņš” konditori sākuši cept jaunu torti “Riekstkodis”.
“Tortes ir mūsu uzņēmuma visiecienītākā produkcija. Tām izvēlas vai arī izdomā jaunas receptes. “Riekstkodi” cep pēc manas receptes,” “Dzirkstelei” stāsta individuālā uzņēmuma “Kārumiņš” vadītāja Ginta Runce.
Pirms astoņiem gadiem G.Runce visu darīja pati, bet tagad uzņēmumā ir nodarbināti astoņi strādnieki. Tie katru dienu izcep apmēram 100 tortes, 700 līdz 1000 pīrādziņus, bulciņas, kliņģerus un kūkas. “Kārumiņa” produkciju pasūta vairāk nekā desmit veikali Alūksnē un apmēram tikpat Balvos. “Uzņēmuma tirdzniecības vietas ir tirgus paviljonos. Paplašināt ražošanu nedomāju. Uzskatu, ka svarīgāk ir attaisnot nosaukumu – “Kārumiņš”,” saka G.Runce.
Pilsētā ir jūtama konkurence, taču pagaidām “Kārumiņam” izdodas nodrošināt labu produkcijas kvalitāti par iespējami zemu cenu. “Nav nozīmes prasīt augstu samaksu, jo cilvēkiem nav naudas,” uzsver G.Runce. Viņa atzīst, ka svarīgākais ir strādāt ar mīlestību. “Ar strādniekiem ir jārunā un jāpārliecina, lai sasniegtu iecerēto. Ja ir daudz cilvēku, to ir grūti panākt,” viņa uzskata.