Svētdiena, 16. novembris
Banga, Glorija
weather-icon
+-1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Trauslās vafeļu sirsniņas

Sastāvdaļas:
● 4 olas
● 250 gramu sviesta
● 250 gramu cukura
● 125 gramu miltu
● 125 gramu cietes
● 3 ēdamkarotes saldā krējuma
● šķipsniņa sāls
● vaniļas cukurs
● citrona miziņa garšai

Varbūt arī jums aizmirsta kādā plauktā glabājas vafeļu cepamā plītiņa? Ja tā, Valentīndiena ir iemesls likt to lietā un izcept garšīgas vafeles. Sajaucu olas ar cukuru un izkausētu sviestu, tad pievienoju arī sāli, miltus, kartupeļu miltus, saldo krējumu, garšvielas un maisīju, līdz veidojās pabieza viendabīga mīkla. Kad plītiņa bija uzkarsusi, tajā izlīdzināju apmēram trīs ēdamkarotes mīklas, aizvēru vāku, piespiedu un cepu apmēram piecas minūtes, līdz sirsniņas kārdinoši zeltaini brūnas. Tāpat – arī pārējās, kamēr visa mīkla bija izcepta. Lai gan iznākums nebija mazs, tam ir tendence ātri vien pazust no šķīvja.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.