• 250 gramu ābolu,
• 250 gramu miltu,
• 100 gramu sviesta,
• 70 gramu cukura,
• 50 gramu skābā
• krējuma,
• 1 ola,
• 2 tējkarotes cepamā pulvera.
Jā, šī ir ābolu cepumu recepte, taču tā lieliski noderēja par pamatu, lai, to vietā izmantojot ķirbja mīkstumu, izceptu gardus cepumus ar lielo oranžo ogu to sastāvā. Nomizotu ķirbja gabaliņu – apmēram 200 gramu – sarīvēju uz rupjās rīves. Sviestu izkausēju un atdzesēju.
Bļodā iesitu olu un sakūlu. Piekaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus, pievienoju izkausēto sviestu, skābo krējumu, cukuru un, tā kā kanēli jau biju izmantojusi citu gardumu cepšanai, šoreiz garšai pievienoju pāris pilītes citronu esences. Samīcīju mīklu, visbeidzot tajā iemaisot arī rīvētos ķirbjus. Tā gan bija nedaudz ķepīga, tādēļ no tās ar karoti atkniebu vajadzīgo gabaliņu un ar mitrām rokām veidoju nelielas bumbiņas. Tās izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, nedaudz piespiežot, lai veidojas cepumiņi. Cepu tos līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī līdz zeltainumam. Cepumi, kopumā apmēram 30, izdevās nepārsaldināti, ar kraukšķīgu garoziņu un vidū nedaudz mīkstāki – lieliska piedeva pie tējas vai kafijas tases. Ja patīk, tos vēl varam apkaisīt ar pūdercukuru.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 22.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties