Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Ābolu “krambls”

Sastāvdaļas:
◆ 7 āboli,
◆ ½ citrona sulas,

70 ml ūdens,
◆ 1 tējkarote kanēļa,
◆ 3 ēdamkarotes
miltu,
◆ 100 g medus.

Virskārtai:
◆ 100 g
auzu pārslu,
◆ 200 g miltu (vai pilngraudu miltu),

150 g brūnā cukura,
◆ 100 g sakapātu mandeļu vai citu
riekstu,
◆ 150 ml olīveļļas
◆ ½ tējkarotes
kanēļa
◆ šķipsniņa sāls

Pagatavošana:
Uzkarsē
cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ābolus nomizo, sagriež mazos
gabaliņos vai sarīvē, liek bļodā. Āboliem pievieno citrona
sulu, ūdeni, kanēli, miltus, medu, visu samaisa un kārto
cepamtraukā. Tīrā bļodā liek visas virskārtas sastāvdaļas –
auzu pārslas, miltus, brūno cukuru, sakapātas mandeles, kanēli,
sāli, olīveļļu un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Klāj
pa virsu āboliem cepamtraukā. Cep 40 minūtes. Pēc izņemšanas no
krāsns “kramblam” ļauj nostāvēties 20 minūtes. Pasniedz kopā
ar vaniļas saldējumu vai ēd tāpat.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.