Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Ar olu salātiem pildītas gurķu pusītes

Sastāvdaļas:
● 2-4 svaigi gurķi
● 2-4 olas
● 1 kārbiņa konservēta tunča eļļā
● 1-2 ķiploka daiviņas
● dilles
● sīpolu lociņi

mērcei:
● 2 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
● 1 tējkarote asu sinepju vai 1 ēdamkarote majonēzes
● ½ tējkarotes citrona sulas
● drupināti pipari
● sāls

Vispirms olas izvārīju cietas, tad atdzesēju un nolobīju. Gurķus nomazgāju un pārgriezu gareniski uz pusēm. Pusītēm izdobu sēklas un daļu mīkstuma, tās vēl apvērsu uz papīra dvieļa, lai iztecētu liekā sula.
Olas, ķiplokus, kā arī zaļumus – lociņus un dilles – sasmalcināju. Konservēto tunci ar dakšiņu vēl kopā ar nelielu eļļas daudzumu samīcīju. Labi samaisīju mērcei paredzētās sastāvdaļas. Sajaucu visas sagatavotās pildījuma sastāvdaļas ar mērcīti un piepildīju gurķu “laiviņas”.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.