• 200 gramu biezpiena,
• šķipsniņa sodas,
• 1 neliela ola,
• apmēram 2 ēdamkarotes miltu,
• vaniļas cukurs.
Pildījumam:
• daži rabarberu kāti,
• cukurs.
Ledusskapī bija atlikuši pāris nepāraugušu rabarberu kāti, kas lieliski noderēja gardu pildīto biezpiena plācenīšu pagatavošanai. Rabarberus noskaloju, nomizoju, sagriezu gabaliņos un liku nelielajā panniņā, uzkaisīju cukuru un pielēju pavisam nedaudz ūdens. Tos dažas minūtes pasautēju, bet tā, lai gabaliņi nebūtu pavisam izšķīduši. Biezeni atdzesēju.
Samaisīju biezpienu, sodu, olu, vaniļas cukuru un miltus un iejaucu mīklu, kas nelīp pie rokām. Lai tā būtu stingrāka un labāk veidojama, to vēl uz pāris stundām ievietoju ledusskapī. Pēc tam ar karoti ņēmu daļu mīklas, izveidoju bumbiņu, saplacināju, vidū ar karotīti ieliku rabarberu pildījumu, mīklu aizspaidīju, lai pildījums paliek vidū, un izveidoju plācenīti. Kopā no šā biezpiena daudzuma iznāca seši. Cepu tos pannā ar augu eļļu no abām pusēm līdz gatavībai – zeltainai garoziņai. Tā kā mīklai cukuru netiku pievienojusi, gatavos plācenīšus pārkaisīju ar pūdercukuru. Ja rabarberi vairs nav pieejami, pildījumam varam izmantot arī, piemēram, banānus kopā ar kādu biezu ievārījumu vai ābolus.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne