● 1 iepakojums klasiskā lavaša,
● 180 gramu saldā biezpiena,
● augu eļļa.
Pirms kāda laika izcepu lavaša “aploksnītes” ar sāļo pildījumu. Tās bija ļoti gardas un kraukšķīgas, tādēļ atkal iegādājos lavašu. Šoreiz to izmantoju, lai mielotos ar saldākām ceptajām uzkodām.
Taisnstūrveida lavaša plāksni sagriezu (to viegli paveikt ar šķērēm) apmēram septiņus centimetrus platās strēmelēs. Pildījumam izmantoju iegādāto jau gatavo saldo biezpienu ar rozīnēm, taču to varam pagatavot arī paši, mīkstu biezpienu labi samaisot kopā ar pūdercukuru un pievienojot sasmalcinātus žāvētos augļus vai sukādes pēc savas izvēles, kā arī vaniļas cukuru garšai.
Lavaša strēmelītes vienā galā liku apmēram karoti pildījuma un satinu stingrās ruletītēs. Tās izvietoju uz pannas ar uzkarsētu augu eļļu un apcepu no abām pusēm, līdz kļuva zeltainas. Daudz laika tam nevajadzēja patērēt.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne