Sastāvdaļas
• 250 gramu siļķu filejas,
• 7 – 8 vārīti kartupeļi,
• 1 – 2 sīpoli,
• 2 ēdamkarotes sviesta,
• 150 gramu saldā krējuma,
• zaļumi.
Ja mājās ir atlikuši izvārīti kartupeļi, otrā rītā vai arī kādā citā ēdienreizē ātri varam tikt pie siltas un sātīgas maltītes. Šī ideja gan aizgūta no mūsu ziemeļu kaimiņu igauņu tradicionālās virtuves, taču arī mūsu vēderi ar šādu ēdienu būs ļoti apmierināti.
Siļķu filejas sagriezu nelielos gabaliņos. Sagriezu gabaliņos arī vārītos kartupeļus. Sīpolus nomizoju un sakapāju, tos cepu pannā sakarsētā sviestā, tad pievienoju kartupeļus un apcepu, līdz veidojās zeltaina garoziņa. Pēc tam pieliku siļķu gabaliņus, pielēju saldo krējumu un visu kopā uzvārīju. Karstam ēdienam pārkaisīju sīpolu lociņus un pētersīļu zaļumus.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne