Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Ar sīpoliem un kartupeļiem sacepta siļķe

Sastāvdaļas
• 250 gramu siļķu filejas,
• 7 – 8 vārīti kartupeļi,
• 1 – 2 sīpoli,
• 2 ēdamkarotes sviesta,
• 150 gramu saldā krējuma,
• zaļumi.

Ja mājās ir atlikuši izvārīti kartupeļi, otrā rītā vai arī kādā citā ēdienreizē ātri varam tikt pie siltas un sātīgas maltītes. Šī ideja gan aizgūta no mūsu ziemeļu kaimiņu igauņu tradicionālās virtuves, taču arī mūsu vēderi ar šādu ēdienu būs ļoti apmierināti.

Siļķu filejas sagriezu nelielos gabaliņos. Sagriezu gabaliņos arī vārītos kartupeļus. Sīpolus nomizoju un sakapāju, tos cepu pannā sakarsētā sviestā, tad pievienoju kartupeļus un apcepu, līdz veidojās zeltaina garoziņa. Pēc tam pieliku siļķu gabaliņus, pielēju saldo krējumu un visu kopā uzvārīju. Karstam ēdienam pārkaisīju sīpolu lociņus un pētersīļu zaļumus.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.