Sastāvdaļas
• 4 olas,
• 1 ēdamkarote majonēzes,
• 1 kārbiņa konservēta tunča,
• sāls, pipari.
Vienkārša, ātri pagatavojama, garšīga un sātīga uzkoda, kas derēs arī ikdienas brokastu galdam. Ja to gatavojam svētkiem, zivju masai pikantumam vēl varam pievienot sīki sagrieztus sīpolus. Šo recepti iespējams ērti izmantot arī tad, ja vēl būs palikušas neapēstas Lieldienu olas.
Olas izvārīju un atdzesēju, pēc tam nolobīju, gareniski pārgriezu uz pusēm un uzmanīgi izņēmu dzeltenumus. Bļodiņā tos ar dakšiņu sasmalcināju, pievienoju sasmalcinātu konservēto tunci, kā arī sīki sagrieztus sīpolus, biezu majonēzi, sāli un piparus. Visu samaisīju un pildīju olu baltumu pusītēs. To varam darīt gan vienkārši tāpat, ar karotīti, gan arī caur konditorejas uzgali. Rotājumam izmantoju tobrīd pieejamos zaļumus.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne