● Tostermaizes šķēles,
● kūpinātas gaļas sloksnītes,
● siers,
● ola,
● ķimenes vai sezama sēkliņas.
Ja Līgo svētku maltītes gatavošanai nav pārāk daudz laika, varam izlīdzēties ar šādiem sātīgiem rullīšiem pīrādziņu vietā. Tad mīkla pašiem nav jāraudzē, atliek vien iegādāties kādu no iecienītajām tostermaizēm, pie reizes veikalā “paķerot” arī pārējās te nepieciešamās sastāvdaļas. Rullīšus no maizes esmu gatavojusi, pat neizmantojot cepeškrāsni, bet apcepot tos uz plīts pannā ar nelielu eļļas daudzumu.
Izvēlētajam maizes šķēlīšu skaitam vispirms nogriezu garozas, pēc tam ar ūdenī samērcētu kulinārijas otiņu mīkstumu mazliet saslapināju no abām pusēm un uz dēlīša ar mīklas rulli vēl viegli parullēju. Katrai virsū uzklāju pa plāni sagrieztai kūpinātas gaļas šķēlītei, bet virs tās izliku arī plānu siera šķēlīti – šoreiz izmantoju tostermaižu pagatavošanai paredzēto kausēto sieru. Pildījumam varam izmantot arī gan tikai kūpinātu gaļu, gan tikai sieru – kā labāk garšo. Visu saritināju ruletītē un aizspaidīju galiņus.
“Pīrādziņu” sagataves izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un pārsmērēju ar sakultu olu. Uzkaisīju arī ķimenes un ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc minūtēm 15 – 20 rullīši kļuva zeltaini brūni.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne