● Kefīrs, dabīgais jogurts vai rjaženka – 250 ml,
● čijas sēklas – 3 ēd.k.,
● banāns,
● mellenes,
● kokosriekstu skaidiņas vai rieksti.
ČIJAS SĒKLAS bļodā samaisīju ar rjaženku. To uzturā lietoju reti, tādēļ iegādājos šo vērtīgo produktu ar maigo svaiga krējuma garšu. Trauku pārklāju ar pārtikas plēvīti un liku ledusskapī vismaz uz divām stundām, lai sēkliņas pa to laiku uzbriest un veidojas želejveidīga masa.
Pēc tam nomizoju gandrīz gatavu banānu, to ar dakšiņu saspaidīju biezenī un pārslacīju ar citrona sulu, lai nebrūnē. Noskaloju un apsusināju krietnu sauju melleņu.
Desertu veidoju stikla glāzēs, apakšā izliekot banānu biezeni, tad – čijas sēklu pudiņu, ko, savukārt, rotāju ar mellenēm. Visu vēl pārkaisīju ar kokosriekstu skaidiņām.
- Brigita Skaistkalne