Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Aukstā zupa bez bietēm

Sastāvdaļas

● pāris kartupeļu
● 3 glāzes kefīra
● 4 cieti vārītas olas,
● 200 gramu ceptas vai vārītas cūkgaļas
● 4 nelieli gurķi,
● 8-10 redīsi
● sāls, pipari
● diļļes, sīpolu lociņi

Nomizotus kartupeļus sagriezu mazos kubiņos, pārlēju ar ūdeni un vārīju, līdz tie mīksti, novārījumā atdzesēju. Olām atdalīju dzeltenumus un tos kopā ar sāli un kartupeļiem saberzu viendabīgā masā. Olu baltumus savukārt sasmalcināju. Gurķus sagriezu kubiņos, redīsus – pusripiņās, lieso gaļu – mazos gabaliņos. Sagrieztos produktus pievienoju saberztajam biezenim, pielēju kefīru, piekaisīju vēl arī sāli un piparus. Ja zupu vēlamies pikantāku, nekaitēs mazliet sinepju. Visu labi samaisīju un uz kādu brīdi bļodu ar pagatavoto atsvaidzinājumu vēl ievietoju ledusskapī. Pirms celšanas galdā pārkaisīju ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.