Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Aukstā tomātu zupa

● 1 litrs tomātu sulas,
● 3 tomāti,
● 2 gurķi,
● dilles,
● sīpolu lociņi,
● 1 ola,
● 200 gramu skābā krējuma, sāls.

LAI GAN vasara straujiem soļiem dodas pretī rudenim, ir arī siltākas dienas, un tad taču vēlamies nodoties citām nodarbēm, nevis stundām ilgi stāvēt pie plīts, tādēļ šāda recepte vēl būs īsti piemērota. Šoreiz zupai izvārīju vairākas paipalu oliņas – tam pēc ūdens uzvārīšanās bija nepieciešamas minūtes trīs. Tad tās atdzesēju aukstā ūdenī, nolobīju un sagriezu kubiņos. Vistas olas vāru 10 līdz 12 minūtes – atkarībā no to lieluma. Noskaloju dārzeņus un zaļumus. Dilles un lociņus sasmalcināju. Gurķus nomizoju, pārgriezu gareniski četrās daļās un tās plāni sagriezu. Tomātus – krāsainumam izmantoju arī dzelteno – sagriezu kubiņos.

Lielā bļodā ielēju tomātu sulu, pievienoju visas sagatavotās sastāvdaļas un labi samaisīju. Tad pieliku skābo krējumu, piekaisīju sāli un vēlreiz visu samaisīju.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.