Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Auzu pārslu un mannas putra “Tiem, kuri putras neēd”

• 250 mililitru piena,
• 250 mililitru ūdens,
• sāls un cukurs pēc garšas,
• 1 glāze auzu pārslu,
• sauja izmērcētu rozīņu,
• sauja mannas putraimu,
• sviests vai ievārījums.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Neesmu putru cienītāja, lai gan apzinos, ka šis vērtīgais un sātīgais ēdiens uzturā būtu jālieto samērā bieži. Auzas tiek uzskatītas par vienu no veselīgākajiem graudiem pasaulē. Šis bezglutēna pilngraudu produkts ir lielisks vitamīnu, minerālvielu, šķiedrvielu un antioksidantu avots, kam piemīt labvēlīga ietekme gan uz veselību, gan izskatu. Ne velti mūsu vecmāmiņas auzu pārslu putru sauca par spēka putru.

Šoreiz to izvārīju mazliet neparastāku – pagatavoju auzu pārslu un mannas putru. Pirms to jau baudīju, pat iedomāties nevarēju, ka tā būs tik garšīga.

Katliņā uzvārīju pienu un ūdeni. Piekaisīju mazliet sāls un nedaudz cukura. Pievienoju auzu pārslas un vārīju minūtes septiņas. Kad pārslas jau bija gandrīz gatavas, piebēru iepriekš karstā ūdenī uzbriedinātas rozīnes un mannas putraimus. Pavārīju visu vēl, līdz manna gatava. Putru varam celt galdā kopā ar sviestu vai ievārījumu un piedzert pienu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.