Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Banānu un auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas:
● 3 gatavi banāni
● 1 glāze auzu pārslu
● rozīnes
● rieksti vai sēkliņas
● kanēlis.

Ne jau visiem veikalos nopērkamajiem auzu cepumiem ir sakars ar veselīgu uzturu, tādēļ tos varam izcept paši. Šajā pamatreceptē gan bija minēti tikai divi lieli banāni un glāze auzu pārslu, vairāk nekas. Taču šoreiz, lai pagatavotu cepumus, nomizoju un ar dakšiņu sastampāju trīs nelielus banānus. Tiem piebēru glāzi piecu graudu pārslu, jo paciņa jau bija iesākta. Pievienoju arī kanēli garšai un uzbriedinātas rozīnes. Visu kārtīgi samaisīju. Ja mīkla šķiet par šķidru, to varam regulēt ar pārslām. No masas ar karoti izveidoju cepumus un izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes. Gatavus atdzesēju uz režģa. Secinājums? Jo vairāk tos ēdu, jo – labāk tie iegaršojās.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.