Sastāvdaļas
• 3–4 prjaņiki,
• banāns,
• skābais krējums,
• zemenes.
Šo desertu pagatavot mani pamudināja kādā televīzijas raidījumā redzētā kārdinošā prjaņiku un skābā krējuma tortīte. Bet kādēļ gan no tai paredzētajām sastāvdaļām nevarētu izveidot porciju trauciņos pasniedzamu kārtojumu?
Lai piepildītu 300 mililitru tilpuma stikla bļodiņu, ar rokām saberzu drupatās četrus kantainos prjaņikus (citu apzīmējumu tiem neatradu, un tas ir ar pūdercukura glazūru pārklāts cepums, kas cepts no mīklas, kurai pievienots medus) “Kukulītis”.
Banānu nomazgāju, nomizoju un sagriezu ripiņās. Traukā liku kārtām cepumu drupatas un banānus, ko pārsmērēju ar skābo krējumu, kārtas vēl atkārtojot, līdz bļodiņa pilna. Dekorēju ar prjaņiku drupatām, banāniem, kam vēl izteiktākai garšai uzkaisīju kanēli, un svaigām zemenēm. Liku kārtojumu ledusskapī savilkties un pēc kāda laika jau varēju nogaršot. Skābais krējums bez cukura bija lieliski “atšķaidījis” prjaņiku saldumu, un deserts garšoja lieliski.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne