Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Bezgala gardi cepumi "Trīsstūrīši" ar saldu vai sāļu pildījumu

No paveca biezpiena (bet nevajag pārspīlēt – ja tas apaudzis ar
pelējuma kažoku, tad pavisam noteikti jau ir nokavēts) var pagatavot
ļoti vienkāršus, bet garšīgus cepumus, vienādās daļās liekot biezpienu,
aukstu mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un miltus. To visu sastrādā
mīklā un vismaz uz pusstundu ievieto ledusskapī. 

Mīklu izrullē un izgriež ripas, apvelkot neliela izmēra šķīvītim, tās
pēc tam sadala trīsstūrīšos, uz kuriem liek pēc izvēles sāļu (desas,
gaļas un (vai) siera stienīšus) vai saldu (ābola stienīšus, ievārījuma
piciņas u.tml.) pildījumu. 

Cepumus sarullē un apsmērē ar sakultu olu. Saldajam variantam
pārkaisa cukuru un kanēli, sāļajam – sāli un ķimenes. Cep cepeškrāsnī,
kamēr zeltaini brūni. 

Garšo ļoti labi!

mads.gifPāri palikušu biezpienu var izmantot arī sacepumam, plātsmaizei vai
plācenīšiem, bet to nebūtu ieteicams likt neceptos saldajos ēdienos, tad
gan būs jūtama piegarša.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.