Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Biezpiena, banānu un ogu putojums

Sastāvsaļas
• 200 g biezpiena,
• 100 ml piena,
• 10 g želatīna,
• 2 ēdamkarotes šķidra medus,
• 1 banāns,
• 100 g jebkuru ogu.

Želatīnu – kurš gan to ņemsies svērt, tādēļ ņēmu divas tējkarotes, zinot, ka vienā tā ir 5 grami, bet ēdamkarotē ir jau 15 gramu – aplēju ar pienu un atstāju uzbriest, pēc tam to izšķīdināju. Mīkstu pilnpiena biezpienu blendera krūzē samaisīju ar medu, nomizotu un sagrieztu banānu, kā arī ar iepriekš atlaidinātām saldētām zemenēm un saputoju viendabīgā masā. Pēc tam pielēju izkausēto želatīnu un turpināju putot vēl pāris minūtes. Putojumu salēju saldēdiena trauciņos un veidnītēs un ievietoju ledusskapī, lai gardā un reizē arī veselīgā masa sastingst. Rotājumam izmantoju svaigas lielogu mellenes un krāsainos cukura dekoriņus.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.