
• 250 gramu biezpiena,
• 100 gramu ķirbju biezeņa,
• 2 olas,
• 15 gramu mannas,
• 70 gramu miltu,
• 30 gramu rozīņu,
• 10 gramu kanēļa,
• 5 grami cepamā pulvera,
• cukurs pēc garšas.
Attiecīgā lieluma ķirbja šķēli sagriezu gabaliņos un mazā ūdens daudzumā izsautēju, pēc tam šķidrumu nolēju un mīkstumu ar kartupeļu stampājamo sietiņu saberzu biezenī. Rozīnes uz piecām minūtēm iemērcu vārītā ūdenī, pēc tam apsusināju. Biezpienu liku bļodā un ar dakšiņu samīcīju, tam pievienoju pārējās nepieciešamās sastāvdaļas, labi samaisīju un atstāju mīklu uzbriest apmēram 20 minūtes. Pēc tam no tās veidoju plācenīšus un nelielā augu eļļas daudzumā cepu no abām pusēm, līdz tie kļuva zeltaini brūni un gatavi.