Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Biezpiena plācenīši ar mandarīniem

● 400 gramu 5 % biezpiena,
● 1 ola,
● 2,5 ēdamkarotes cukura,
● 2 mandarīni,
● 1 ēdamkarote kokosriekstu skaidiņu,
● 2 ēdamkarotes rīsu miltu,
● 1 ēdamkarote mannas putraimu,
● 3 ēdamkarotes augu eļļas.

Šī recepte gan ir paredzēta gatavošanai multivārāmajā katlā, taču šādus plācenīšus iespējams izcept arī pannā uz plīts.

Biezpiens, ja tas ir graudains, vēl jāizberž caur sietu. Tā kā šoreiz izmantoju mīkstu biezpienu, tam pievienoju cukuru, piekaisīju arī mazliet vaniļas cukura garšai, piesitu olu un visu labi samaisīju.
Mandarīnus nomizoju, daiviņas atbrīvoju no baltajām plēvītēm un pārgriezu uz pusēm. Kopā ar kokosriekstu skaidiņām tās pievienoju biezpiena masai. Piekaisīju rīsu miltus un mannu (daudzumu varam arī mainīt atkarībā no tā, cik sauss ir biezpiens), visu samaisīju un no iegūtās mīklas izveidoju plācenīšus. Tos cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu no abām pusēm, līdz tie kļuva zeltaini brūni. Jāapvērš gan bija uzmanīgi, lai neizjuktu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.