Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Biezpiena plācenīši ar sieru un spinātiem

● Biezpiens – 400 g,
● siers – 100 g,
● 2 olas,
● rīsu milti – 2–3 ēd.k.,
● rīsu milti apviļāšanai – 2 ēd.k.,
● sauja spinātu,
● sāls,
● pipari.

Esam pieraduši cept saldos biezpiena plācenīšus, taču šoreiz, vadoties pēc šīs receptes, izcepu sāļos. Tiesa gan, iesākumā izmantoju tikai pusi norādīto izejvielu daudzuma.

Spinātus noskaloju, apsusināju un sīki sagriezu. Tos varam arī saplucināt ar rokām.

Bļodā liku biezpienu, uz smalkās rīves sarīvētu sieru, olu un rīsu miltus, kā arī spinātus un garšvielas. Visu rūpīgi samaisīju, lai veidojas bieza viendabīga biezpiena masa. No tās izveidoju nelielus plācenīšus un apviļāju tos miltos.

Pannā ielēju augu eļļu un tajā plācenīšus apcepu no abām pusēm. Jāapvērš gan bija uzmanīgi, lai tie neizjuktu. Gatavus tos varam baudīt arī kopā ar skābo krējumu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.