Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Biezpiena sacepums ar plūmēm spāņu gaumē

Foto: Brigita Skaistkalne

● 5–6 lielas olas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● brūnais niedru cukurs – 2 ēd.k.,

● vaniļas cukurs – 2 tējk.,

● ½ glāzes miltu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● šķipsniņa sāls,

● šķipsniņa koriandra,

● cepamais pulveris – 1 tējk.,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 9 % biezpiens – 120 g,

● ½ glāzes 3,5 % piena,

● stingras plūmes – 800 g,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● sula no ½ citrona vai laima,

● pūdercukurs,

● augu eļļa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Zilās plūmes iegādājos, lai pēc vēl neizmēģinātas receptes pagatavotu sacepumu ar bagātīgu pildījumu.

22 cm diametra veidni ar augstu noņemamo gredzenu izklāju ar cepamo papīru un to vēl nedaudz ietaukoju ar augu eļļu. Miltus kopā ar sāli, piestā saberztām koriandra sēkliņām un cepamo pulveri izsijāju divas reizes. Olas nomazgāju un bļodā kopā ar brūno cukuru un vaniļas cukuru saputoju. Turpinot putot, pakāpeniski pievienoju masai biezpienu, pēc tam – izsijātos miltus ar garšvielām. Pielēju pienu un labi visu samaisīju.

Plūmes nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņus. Tās vēl apslacīju ar citrona sulu un viegli apkaisīju ar miltiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pusi mīklas izlīdzināju sagatavotajā veidnē un pa virsu izkārtoju pusi plūmju. Pēc tam pārlēju atlikušo mīklu, izlīdzināju un pārsedzu ar atlikušajām plūmju pusītēm (ar griezuma vietu uz augšu), viegli iespiežot tās mīklā.

Veidni ievietoju līdz 180–200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz vismaz 40 minūtēm. Pēc tam sacepumu viegli atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.