Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Biezpiena un ābolu sacepums ar mannu

● 4 olas,
● cukurs – 5 ēd.k.,
● 3 āboli,
● manna – 125 g,
● biezpiens – 500 g,
● citrona miziņa,
● šķipsniņa sāls,
● soda – ½ tējk.,
● vaniļas cukurs garšai.

ĀBOLUS NOMIZOJU, izņēmu serdes un mīkstumu sagriezu šķēlītēs. Olām atdalīju atsevišķi dzeltenumus un baltumus. Dzeltenumus sakūlu ar cukuru, citronam norīvētu miziņu un vaniļas cukuru. Pēc tam pievienoju sodu, sāli, mannu un biezpienu. Visu kārtīgi samaisīju. Atsevišķi sakūlu olu baltumus un iecilāju biezpiena masā. Visbeidzot uzmanīgi piejaucu ābolus.

Veidni, to biju izraudzījusies ar tukšu vidu, ietaukoju ar sviestu un izlīdzināju tajā mīklu. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 45 minūtes. Pēc tam veidni no krāsns izņēmu un sacepumu atdzesēju. Tiesa gan, šoreiz to bija grūtāk no izraudzītas veidnes atbrīvot, bet garša jau no tā nemainās. Arī aromātiskā citrona miziņa piešķīra šim gardumam savu noti.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.