Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Biezpiena un burkānu sacepums

● 200 gramu biezpiena,
● ½ glāzes cukura,
● 2 olas,
● 3 burkāni,
● 1 glāze miltu,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● 1 ēdamkarote pūdercukura.

No veselīgām un nelielu kaloriju daudzumu saturošām izejvielām – burkāniem un biezpiena – iespējams pagatavot diētisku gardumu. Cukuru varam pievienot arī mazāk, nekā receptē norādīts.
Bļodā vijīgas konsistences biezpienu, olas un cukuru rūpīgi saberzu kopā un viegli uzputoju. Burkānus nomazgāju, nomizoju, noskaloju un sarīvēju uz smalkās rīves. Pēc tam tos piejaucu biezpiena masai. Visbeidzot piekaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un visu labi samaisīju.
Veidni ietaukoju ar margarīnu, izkaisīju ar mannu, izliku tajā pagatavoto mīklu un izlīdzināju. Cepu līdz 160–180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 40 – 50 minūtes. Gatavo sacepumu atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.