• 200 gramu cepumu,
• 100 gramu sviesta,
• 200 gramu biezpiena,
• 350 mililitru ogu jogurta,
• cukurs pēc garšas,
• 20 gramu želatīna,
• svaigas ogas pēc izvēles krēmam un rotāšanai.
Ēdienreizi parasti gribas pabeigt ar kādu saldāku našķi. Šoreiz iesaku vasarīgu kūku, kuras pagatavošana man neaizņēma vairāk par pusstundu, nekas nebija jācep, taču rezultāts bija svaigs un gards, kā arī, ja tas šķiet svarīgi, pat lētāks par tāda paša lieluma veikalā pirktu kūku. Kūku izvēlējos ar zemeņu garšu, jo nu jau tās ir plaši pieejamas.
Cepumus ar mīklas rulli sasmalcināju sīkās drupatās, sajaucu ar pakausētu mīkstu sviestu, izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā veidnē ar noņemamām malām pa visu pamatni un piespaidīju.
Biezpienu ar mikseri sakūlu kopā ar zemeņu jogurtu, cukuru, cik nu tā šķita vajadzīgs, un piemaisīju zemeņu gabaliņus no pašas gatavotā ievārījuma. Ja pavairāk svaigu ogu, tās droši varam sagriezt gabaliņos un pievienot jogurta un biezpiena maisījumam. Želatīnu uzbriedināju, izkausēju un iejaucu krēma masā. To lēju uz sagatavotās kūkas pamatnes un ievietoju ledusskapī sastingšanai.
Pirms baudīšanas kūku pārkaisīju ar sadrupinātiem cepumiem un rotāju ar svaigām zemenēm.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne