Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Biezpiena un ķirbju kēkss ar medu

● Rīvēts ķirbis – 200 g,
● 3 olas,
● cukurs – 200 g,
● medus – 1 ēd.k.,
● manna – 2 ēd.k.,
● kartupeļu ciete – 1 ēd.k.,
● soda – 1 tējk.,
● augu eļļa – 100 ml,
● 2 paciņas biezpiena,
● milti,
● kanēlis.

Olas saputoju kopā ar cukuru, piemaisot arī mannu, medu un kartupeļu cieti. Pēc tam piejaucu biezpienu un rīvēto ķirbi. Pielēju augu eļļu, piekaisīju sodu, šķipsniņu sāls un miltus pēc vajadzības – apmēram trīs ēdamkarotes vai mazliet vairāk, to daudzums atkarīgs no ķirbja un biezpiena sulīguma. Mīklai jāsanāk pabiezai, taču joprojām līstošai. To lēju kēksu cepamajā veidnē un ar apļveida kustībām iemaisīju mīklā arī kanēli. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī līdz gatavībai un atdzesēju veidnē.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.