Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+2° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Biezpiena un ķirbju kēkss ar medu

● Rīvēts ķirbis – 200 g,
● 3 olas,
● cukurs – 200 g,
● medus – 1 ēd.k.,
● manna – 2 ēd.k.,
● kartupeļu ciete – 1 ēd.k.,
● soda – 1 tējk.,
● augu eļļa – 100 ml,
● 2 paciņas biezpiena,
● milti,
● kanēlis.

Olas saputoju kopā ar cukuru, piemaisot arī mannu, medu un kartupeļu cieti. Pēc tam piejaucu biezpienu un rīvēto ķirbi. Pielēju augu eļļu, piekaisīju sodu, šķipsniņu sāls un miltus pēc vajadzības – apmēram trīs ēdamkarotes vai mazliet vairāk, to daudzums atkarīgs no ķirbja un biezpiena sulīguma. Mīklai jāsanāk pabiezai, taču joprojām līstošai. To lēju kēksu cepamajā veidnē un ar apļveida kustībām iemaisīju mīklā arī kanēli. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī līdz gatavībai un atdzesēju veidnē.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.