Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Biezpiena un ķirbju sacepums

Sastāvdaļas
● 350 gramu biezpiena,
● 200 gramu ķirbja mīkstuma,
● 2 lielas olas,
● ½ glāzes cukura,
● 4 ēdamkarotes mannas,
● šķipsniņa sāls,
● apelsīna vai citrona miziņa,
● augu eļļa.

Vajadzīgā lieluma ķirbja gabaliņu sarīvēju uz smalkās rīves un nospiedu lieko šķidrumu. Piemaisīju citrona miziņu un vēl pilīti citronu esences. Turpat piejaucu arī uzbriedinātas rozīnes un nomizotu un smalkos kubiņos sagrieztu ābolu. Savukārt biezpienu liku citā bļodā, pievienoju olas, cukuru, šķipsniņu sāls un samaisīju. Tad pieliku klāt ķirbja masu, visu sajaucu un visbeidzot piemaisīju mannas – būs vajadzīgas vismaz trīs ēdamkarotes. Taču, atkarībā no ķirbja un biezpiena sulīguma, ja mīkla šķiet par šķidru, mannu var nākties pievienot arī vairāk. Nelielo veidni izklāju ar cepamo papīru, ietaukoju ar augu eļļu un izkaisīju ar mannu. Tur izlīdzināju biezpiena un ķirbju masu un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu, tad krāsni izslēdzu, bet sacepumu vēl kādas minūtes atstāju krāsnī. Pēc tam jau varēju nobaudīt. Cik garšīgs!

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.