Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Brīnišķīgās auzu pārslu un banānu pankūkas

Sastāvdaļas
• 100 ml kefīra,
• 3 ēdamkarotes dabīgā jogurta,
• 2 olas,
• 2 banāni,
• 150 g smalku auzu pārslu,
• 2 ēdamkarotes miltu,
• 1 ēdamkarote cukura,
• 1 tējkarote sodas,
• šķipsniņa sāls,
• malts kanēlis.

Lai pankūkas izceptu, nogatavināju pāris banānus, tad tos nomazgāju, nomizoju un ar kartupeļu stampiņu samīcīju biezenī. Olas sakūlu kopā ar cukuru, tām piemaisīju banānu masu, pievienoju kefīru un dabīgo bezpiedevu jogurtu. Piekaisīju arī sodu, visu sajaucu un atstāju vairākas minūtes, lai tā izreaģē. Pēc tam piebēru kviešu miltus, auzu pārslas (to man pa rokai nebija tik daudz, cik nepieciešams, tādēļ, lai panāktu vajadzīgo daudzumu, pievienoju arī pilngraudu auzu miltus), sāli un maltu kanēli garšai. Iemaisīju mīklu.
Pankūkas ieteikts cept pannā bez taukvielām zem vāka no abām pusēm uz vidējas uguns. Šoreiz gan pannu pavisam nedaudz ietaukoju ar augu eļļu un ar karoti liku tajā pagatavoto mīklu tā, lai veidojas pankūkas. Gatavās liku uz šķīvja citu virs citas. Baudīt tās varam gan kopā ar ievārījumu, gan ar medu vai skābo krējumu. Ļoti labi garšoja arī ar smiltsērkšķu sīrupu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.